Főoldal Biográfia Diszkográfia Képek Letöltés Szövegek Kapcsolat- 2010 -

A WitcheR zenekar története egészen a 2009-es esztendőig nyúlik vissza, amikor olyan bandák, mint a Trollheimen és az Under The Surface, végleg feloszlottak. Így a Witcher mindkét oszlopos tagja, Roland és Karola is zenekar nélkül maradtak, ám 2010 nyarán végre sikerült lefektetniük saját formációjuk alapjait, majd azonnal nekiláttak a számok írásának, hogy az esztendő végén megjelentethessék első kiadványukat, az "Úttalan Utakon" demót. Céljuk az volt, hogy a hangulatos, leginkább lassabb, középtempósabb black metal stílust ízes billentyűs témákkal és acsarkodós énekkel ötvözzék, a Summoning vagy a korai Sear Bliss nyomvonalán.

- 2011 -

A banda első kiadványa teljes egészében megjelent a második Fekete Terror fanzine CD mellékletén (Hungarian Black Assault Vol. II.) Az év őszére befejezték második kiadványuk felvételeit, amely "Boszorkánytánc" címmel az Old Skull Productions kiadásában jelent meg 66 példányra limitált kazettán. Az anyag a jövőben várhatóan CD-n is napvilágot lát majd.

- 2012 -

Az év elején a zenekar egy katonadal átiratával szerepelt a HungAryan Records gondozásában megjelent "Vas és Vér" válogatáson, majd tavasszal megjelent a tavalyi évben rögzített "Boszorkánytánc" anyag CD változata is, amely 250, kézzel sorszámozott példányban látott napvilágot, a kezattához képest egyel kevesebb dallal. Tavasszal a holland Achtung! Records gondozásában megjelent az "Úttalan Utakon" című első demó hivatalos európai kazettaváltozata, amely 75 példányban látot napvilágot, új borítót kapott, valamint az eredeti felvételek mellett a "Vas és Vér" válogatáson hallható katonadalt is tartalmazza bónuszként. Az év szeptemberében a hazai Hét Vezér Haragja kiadó gondozásában megjelent egy "Hőseinkért..." címet kapott osztott korong, amelynek keretein belül három korabeli katonadal nyers, black metalosított átdolgozása kapott helyet a zenekar részéről. A CD 500 példányban, gyári CD-n, hat oldalas nyomdai borítóval vált elérhetővé. A szeptemberi katonadalos splitet követően egy új magyar kiadó, a Rotten Crowz Productions hozta ki a soron következő WitcheR kiadvány, avagy a Néma Gyász kislemezt, ami 100 példányban, DVD tokos, illetve die-hard digibook formátumban jelenhetett meg, méghozzá ajándék matricákkal. Az EP megjelenése után a Hungaryan Records felajánlotta, hogy erősen limitált példányszámban elkészíti az első WitcheR merchandise-terméket, így megjelenhetett egy egyedi mintával ellátott póló és pulóver, amivel egy időben egy splitkazetta is bemutatkozott a magyar pagan black metal színtér egyik feltörekvő csapatával, vagy a Velm zenekarral. A kazettát szerzői kiadásban, 100 példányra limitálva jelentette meg a két banda, méghozzá gyárilag sokszorosított szalagon, nyomdai borítóval, rajta egy-egy extra hosszú számmal, ami a WitcheR részéről egy régi átkot, illetve legendát kívánt feldolgozni. Még 2012-ben egy újrakiadást is megélt a banda legelső demója, ami a kazettaváltozatot követően az ukrán Depressive Illusions Records jóvoltából DVD tokos CD-n is napvilágot látott, méghozzá 50 példányra limitálva.

- 2013 -

A 2013-as esztendő rögtön két kiadvánnyal indult a banda számára. Elsőként a kiváló kiadványairól ismert lengyel Werewolf Promotion és a német Schattenkult Produktionen kooperációjában megjelent egy 300 példányra limitált kazetta, rajta a Néma Gyász kislemez dalaival, professzionális nyomdai borítóval, matricázott kazettán. A korábbi terveknek megfelelően még az év elején a Rotten Crowz Productions CD-n is kihozta a korábban csak kazettán megjelent WitcheR/Velm splitet, méghozzá a szövegeket is tartalmazó nyomdai borítóval, matricázott korongon, 100 példányra limitálva. Még ebben az évben egy újabb mérföldkőhöz ért a banda, az orosz Mercy Despise és a szintén orosz Dark East Productions összefogásának köszönhetően ugyanis megjelent az első WitcheR nagylemez, amely a 2011-es Boszorkánytánc demó dalait tartalmazza egy bónusz tétellel kiegészülve, új borítóval, újrakevert formában. A kiadvány gyári CD-n, 500 példányra limitálva látott napvilágot, a demóhoz hűen Boszorkánytánc címmel.

- 2014 -

A 2014-es esztendő dalírással, valamint a második lemez felvételeivel telt, ami mellett egy nagyon megtisztelő felkérést is kapott a zenekar az orosz Barbatos Productions részéről a Hammerstorm válogatás harmadik felvonásán való szereplésre. Ennek eleget téve egy új dal került felvételre "A kísértetsereg" címmel, ami egyelőre csak ezen a 200 példányra limitált, CD formátumban elérhető kiadványon érhető el.

- 2015 -


Az év első fele eseménytelenül telt a zenekar számára, és miközben rengeteg új téma született, augusztus utolsó napjaiban - hosszú előkészületek, és közel féléves csúszás után - végül "Csendes domb" címmel megjelent a második nagylemez. A kiadványt az első anyaghoz hasonlóan két orosz kiadó, a Mercy Despise és a Dark East Productions gondozták, akik 500 példányra limitáltan, hat oldalas borítóval látták el a korongot, amely 7 dalt tartalmaz, köztük egy intróval, illetve Ralph Vaughan Williams egyik klasszikus művének feldolgozásával. Az új lemezzel új logó is készült a zenekarnak.